reSTART Feszt

Ez a kép az Itt és Most Társulat reSTART Feszt borítóképét ábrázolja. Egy összművészetikultúrális fesztivál a Ráday utcában. 2021. szeptember 24-26. között kerül megrendezésre.

2021.09.24 – 2021.09.26.

A színházi újraindulás fesztiválja, reStartoljuk a kultúrát a Ráday utcai színházakkal közösen!

3 NAP  – 8 HELYSZÍN – 50+ PROGRAM

Otthon – talán az egyik legszebb szavunk. Biztonság, szeretet, kényelem. Csodálatos érzés, amikor otthonra lelünk. Ezt az érzést szerettük volna megosztani Ferencváros lakóival, amikor 2019-ben, pár hónappal az Itt és Most Közösségi Tér megnyitása után megszerveztük az első STARTfesztet, amit 2020-ban egy újabb követett. 

Majd nagyot fordult a világ, és az otthon pozitívumai mellé az elzártság is beköltözött. Mi, és a hozzánk hasonló kis színházak és kulturális helyek a START mezőtől is hátrébb léptünk a világjárvány és a karantén intézkedések miatt. Tevékenységeink online térbe kerültek, igyekezve túlélni. És közben mi és nézőink is elkezdtünk hozzászokni a távolságtartáshoz, az otthonmaradás biztonságos fogságához.

A Ráday utcában már a pandémia előtt is működő négy színház mellé további kettő költözött be. Velük és az utca vendéglátóhelyeivel közösen, a reSTART feszt keretében újra be- és kikapcsolódási lehetőségek sorát kínáljuk: ingyenes és kedvezményes színházi előadásokat, workshopokat, illetve egyéb művészeti megmozdulásokat. Így a már jól ismert STARTfeszt újult erővel és még több programmal tér vissza!

Várunk szeretettel, reSTARToljuk együtt a kultúrát!

This is simple HTML output
With some styling.

Itt és Most Társulat Művészeti Alapítvány

Az Itt és Most Társulat egyik fő tevékenysége az improvizáció, melynek személyiség-és közösségépítő hatásában maximálisan hiszünk, a másik pedig  az Itt és Most Színház és Közösségi Tér működtetése.

Az improvizációban olyan alapértékeket fejlesztünk és hasznosítunk, mint az egymásra figyelés, elfogadás, nyitottság.

Improvizációs estjeinken a közönség ötleteiből építkezünk. Bármilyen formával lépünk színpadra, elmélyült műhelymunka, belső tréningek támasztják alá játékunkat.

KARAVÁN SZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY

Roma nemzetiségi színház vagyunk. Országszerte láthat minket a közönség, köztük fesztiválokon és gyermekrendezvényeken, de talán leghangsúlyosabban szűkebb környezetünkben, Ferencvárosban.

Színházunk művészeti programjának fókuszába a gyermekek és az ifjúság színházi nevelését állítottuk. Azon dolgozunk, hogy a legifjabb generáció számára a színház egy élő kifejezési forma legyen.

KETTŐSPONT színház és spirituális ügynökség

Az Új Alkotóműhely elnevezésű csoport 2010-ben alakult fiatal képzőművészek közös elhatározásából a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A csoport a művészetek művelőinek és a társadalom más közösségeinek kapcsolatát vizsgálta és vizsgálja, az előadó- és képzőművészet, valamint a társadalom viszonyát kutatja.

A magabiztos és önálló, kreatív döntéseket meghozni képes közösségek és egyének a társadalom alakításában sikeresen és belátóan vehetnek részt, így idővel közös erővel sikeresen feldolgozhatóak a jelen és a jövő problémái egyaránt.

A KisPontKépző program helyszíne a Kispont Galéria (Ráday u. 9. fszt. 2.), minden más a Kettőspont Színházban lesz (Ráday u. 39. fszt. 1.).

MáSzínház

A MáSzínház társulatának tagjai értelmileg akadályozott fiatal felnőttek, önkéntes segítők és színházi szakemberek. A közös munkánkban a bemutatóval egyenértékűen fontos az azt megelőző nevelési folyamat. Drámajátékaink az emberépítést célozzák, feladatuk a személyiségformálás, a kapcsolatfelvétel, a kapcsolattartás, a közlés megkönnyítése.

 A dráma szó jelentése: tenni, cselekedni. Jelentéséből következik, hogy aktív részvételt, cselekvést követel minden játékostól. A résztvevők passzív szemlélőből aktív, a történéseket maguk alakító, változtató játékossá válnak, akik egy saját önkifejezési móddal képessé válnak a társadalom felé is kommunikálni, amit érdemes, sőt fontos tudni róluk.

A MáSzínházban 2005 óta folyó pedagógiai és művészeti munka alapvetése az, hogy értelmi sérült tagjainkat nem tekintjük sajnálatra méltó lényeknek. Sokkal inkább olyan egyénekként kezeljük őket, akiknek megvannak a saját adottságaik és személyiségük – ahogy nekünk, orvostudományi szempontból ép embereknek is.

Stúdió K Színház

A Stúdió K elnevezés az állandó változásra és változtatásra utal, a folytonos képzésre, kreativitásra, a közösségben kísérletező, kapcsolat-építő, különleges konfliktusokat kíméletlenül kereső, kíváncsian kutató kritikai műhelyre.

A Stúdió K nagy nemzedéke bejárta előadásaival a világot, tevékenysége ma már tananyag, alkotóinak életműve jelentős, maguk is színházakat, iskolákat hoztak létre. A második és harmadik nemzedék színészei közül is többen meghatározó személyiségei a kortárs kultúrának.

Pinceszínház

Ez a kép a Pinceszínház logóját ábrázolja.

Mi már nagyon várjuk az évadkezdést, hogy újra megteljen élettel a színházunk. Reméljük, ti is! Számos repertoár előadásunk mellett újdonságokkal is készülünk.

A Pinceszínházban tartja majd az ősbemutatóját Jordán Tamás vadonatúj Ady-estjének Levelek Adytól címmel, illetve 7 év után újra Budapesten áll színpadra, túl a 875. előadáson Ágens a Kurtizánképző című párkapcsolati stand up comedy-jével, intenzív színházi terápiájával.

VerShaker

Ezen a képen a Vershaker logója van ábrázolva.

VerShaker

A vers olyan, mint egy jóféle koktél. Rázva, nem keverve. Egyik összetevő a vers szövege, másik az olvasó személyisége, harmadik a körülvevő világ, amiben olvassa, negyedik a hangulat, amiben megtalálja, ötödik a probléma, ami éppen aggasztja, hatodik a szerelme, hogy szeret vagy éppen kidobta, hetedik a pulzusa, légzése, mentálhigiéniája, nyolcadik a verset író költő alakja, ha egyáltalán az olvasó tud róla, és maga a nyelv, amin a verset megírta, kilencedik néhány álmos irodalomóra, tizedik egy emlék egy másik versről, aminek hasonló a mondanivalója, és még sok-sok más édes, keserű, fanyar, sós vagy savanyú hozzávaló. Rázva, nem keverve. Nem a vers szövege, nem a költő, nem az olvasó, valami egészen más: új halmazállapot, új szín, új illat, új íz és új hatás. Mindig itt és mindig most.

Gyűjtsd a karszalagokat kedvezményekért!

Idén nem csak a színházak, hanem a Ráday utca vendéglátóhelyei is csatlakoztak a fesztiválhoz, akik kedvezményekkel és élőzenével várnak!

Látogasd meg a reSTART feszt eseményeit és gyűjtsd a különböző helyszíneken a különböző színű karszalagokat. Amint összegyűlt 3 szín, máris 10% kedvezménnyel fogyaszthatsz az alábbi helyeken.

FESZTIVÁLKÖZPONTUNK A PUDER BÁR! (1092 Budapest, Ráday utca 8.

A fesztivál során ide térhetsz be információkért, programfüzetért, illetve itt találkozhatsz a programok fellépőivel egy-egy előadás után és kötetlenül érezheted jól magad egy pohár sör vagy fröccs mellett.

ReStar Fesztivál partnerei, ahol az összegyűjött karszalagokkal kedvezményben részesületsz:

Ráday u. 8.

Ráday u. 11-13. 

Ráday u. 16.

Ráday u. 15.

Ráday u. 15.

Ráday u. 17.

Ráday u. 17. 

Ráday u. 19.

Ráday u. 21. 

Ráday u. 26. 

Ráday u. 26. 

Ráday u. 29. 

Ráday u. 28. 

Ráday u. 31. 

Ráday u. 33. 

Ráday u. 35. 

Ráday u. 38. 

Médiatámogatók

Az ingyenes programok esetében is szívesen fogadunk adományokat, amivel színházunk fenntartását támogatod!

Az Általános Szerződési Feltételeket ITT találod.