Sajtó

Megjelenések

ismerd meg előadásformáinkat!

“Ki kell nézni a búra alól!” – Hogyan mentsük meg a Földet?

“Vajon hogy fognak élni az emberek kétszáz év múlva? Az utcákon robotok mászkálnak majd, és ők uralják a Földet? Esetleg egy Mad Maxhez hasonló, visszafejlődött civilizációs korszak vár rájuk?” 

“Kapocs az idősek és a fiatalok között, a színház nyelvén”

“Az Itt és Most Társulat egy speciális, több alkalmas színházi programmal jelenik meg Egerben, a Bartakovics Béla Közösségi Házban, melyre középiskolás diákokat és 60 év feletti résztvevőket hívtak.”

Y Podcast – 7. adás – Az improvizáció | Vendég: Győri Zoltán | Y Generáció Diákmunka

“Kerültél már olyan helyzetbe, hogy rögtönöznöd kellett? Akár a suliban, vagy a munkahelyen? Szeretnéd tudni, hogy mennyire hasznos ennek a képességnek a birtokában lenni? “

ReStart Feszt: 3 napos fesztivál a Ráday utcai színházakkal

“ReSTART Feszt összművészeti fesztivál, a színházi újraindulás fesztiválja a Ráday utcában szeptember 24-26. között!”

„Az ember lánya” – Nők Most

“De a nagyon nehéz, családi generációk életét megrontó rossz beidegződéseken is túlmutat a darab, hiszen az, ami a közönség által Annának elkeresztelt főszereplő életének is legnemesebb hozadéka – amely nagyon régóta foglalkoztat engem is – az, hogy mit jelent őszintének lenni, őszinte nőnek lenni.” 

Ilyen volt a „multikulti” az első századokban

“Újra izgalmas és gondolatébresztő előadással jelentkezett a Talmud a színpadon című formáció, amelynek célja, hogy modern improvizatív színpadi eszközök segítségével világítson bele az ősi zsidó bölcsesség erkölcsi-, vallási- és jogi tárházába, a Talmudba.” 

Játszani tanítanak. Játszani márpedig mindenki szeret.

A társulat színészei azt vallják, hogy az improvizáció mint szemlélet egyszerűen jó az élethez: fejleszti a kommunikációs készségeket, empátiára tanít és jobb csapatjátékossá tesz.” 

” Itt és Most-ot minden családba, társasházba, utcába, kerületbe…”

De a legszebb, a csak hatalmas fáziskéséssel tudatosodó haszna az effajta színháznak, imprózásnak: közösséget teremt. … Mert a közösség a sokszínűségből születik, és nem a jól moderált, kooperálásnak álcázott masszává gyúrásból.

Impróműhely, mesedélelőtt, hangszersimogató: indul a második STARTfeszt

“Hiánypótló ötlettel állt elő 2019 januárjában az Itt és Most Társulat: az improvizációs színtársulat úgy döntött, saját fesztivált indít, aminek programjaival párbeszédet teremthet a színház, a zene, az irodalom kedvelői és művelői között.”

“…HA IMPRÓZOL, BÍZNOD KELL A MÁSIKBAN!”

“A társulat motorjával, Borbás Gergővel beszélgettünk itt és mostról, az imprózással való kapcsolatának kezdeteiről, színjátszó körökről, az imprózás színházi helyeiről, a virtuális és személyes közösségekről, a minden ötlet jó-elvéről és a játszás, a játszani tudás szabadságáról…”

A műsor a diákok élményeiből táplálkozott, így mindenki kicsit magáénak érezhette

“Szerdán nyelvi évfolyamos diákjaink környezeti nevelés órájára látogattak el az Itt és Most Társulat tagjai, akik egy Greenpeace-szel közös projektjük keretében az impró színház módszereivel most iskolákban próbálják meg felhívni a figyelmünket a klímavészhelyzet fontosságára.”

Terápia a nézőknek, terápia a játszóknak

“Valahogy az volt a csodálatos az egészben, hogy nem egy kiáltvány volt, nem akarta az előadás (és a srácok sem) megváltani a világot és minden ember lelki üdvét, egész egyszerűen kicsit foglalkoztunk a témával. “

Indul a rEGGelem ismeretterjesztő általános iskolai program

“A rEGGelem nevet viselő általános iskolai  program az egészséges reggelizés és a teljes értékű tojásos reggeli fontosságára hívja fel a figyelmet játékos, a felsősök számára is fogyasztható formában.”

Három győri iskolában népszerűsítették az egészséges reggelizést

“Három győri általános iskolában(…) 620 felsős diák vett részt a rEGGelem program egészséges reggelizésről szóló előadásán.”

„Improvizációs színházzal foglalkozunk, ami talán a legkörnyezetbarátabb műfaj.

“Társulatunk tagja, Vízkelety Borbála az, aki minket erre egyre jobban inspirál: csomagolásmentes boltban és piacon vásárol, tisztítószert készít. Mi pedig csak ámulunk, és csináljuk utána a dolgokat.”

Hero in the Crowd – An Improvised Theatre Debut Performance

“Organised by the American Corner in Budapest, English-language improv performance is being staged at the Corvinus Faculty Club. In this experimental piece of theatre, nothing is scripted or decided on beforehand.”

Új színházat és közösségi teret nyitott Ferencvárosban az Itt és Most Társulat.

„Minden csak itt és most, és csak egyszer történik meg. Ez a varázsa ennek, és ettől elképesztően izgalmas ez a játék. Nekünk is nagyon izgalmas az, hogy olyan helyzetekbe hozzuk magunkat, amelyek váratlanok” 

Itt és most: elastartol egy új közösségi tér a Ráday utcában

“Ebben az összetett városi szövetben nyílt meg az Itt és Most Közösségi Tér, mégpedig rögtön egy hosszúhétvégényi programsorozattal.”


Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, kattints! : )