rEGGelem

rEGGelem

Házikó piktogram

Bárcsak lenne erőm végigcsinálni a napot! Bárcsak jobban érezném magamat a bőrömben!

 Időnként mindannyian úgy érezzük, arra sincs időnk, hogy egy falatot együnk, rohannunk kell munkába, iskolába, orvoshoz, szakköre, vizsgára, értekezletre…az életünk menedzselése bonyolult tud lenni, ám egyszerű szokásokkal könnyebbé tehetjük mindennapjainkat. A jó közérzethez hozzátartozik, hogy odafigyelünk testünk szükségleteire is. 

A rEGGelem nevet viselő országjáró ismeretterjesztő program az egészséges reggelizés és a teljes értékű tojásos reggeli fontosságára hívja fel a figyelmet. A TÉT Platform 2016-os kutatása szerint az iskolás korú gyerekek több mint fele nem minden nap reggelizik, az ELTE Neveléstudományi Intézetének 2017-es kutatása pedig már úgy fogalmaz, hogy az általános iskolás gyerekek legalább negyede reggeli nélkül indul el otthonról, vagy magas cukor-, zsír- illetve sótartalmú kekszeket, snackeket fogyaszt reggelire. Pedig a tanuláshozkoncentrációhoz, a napi energiaszükséglet biztosításához elengedhetetlen a teljes értékű reggeli.

A rEGGelem projekt az Open Communications marketing ügynökség közreműködésével, a Magyar Tojásszövetség megbízásából valósult meg.

Az ügynökség célja olyan rendhagyó, figyelem felkeltő produkció felkutatása volt, amely az alapvető üzenetek átadását a célközönséghez közel álló nyelven, szórakoztató formában tudja megvalósítani. Ennek szellemében esett a választás az improvizációs színházra, és az Itt és Most Társulatra. Az 50 perces improvizációs színházi előadásban a színészek a gyerekeket kérdezve, az ő példáikat, mondataikat idézve alakítják a jeleneteket, melyek száraz prezentáció helyett a tinédzserek nyelvén és stílusában hívják fel figyelmet arra, hogy szellemi és testi támogatást is adhatunk magunknak tápláló reggelivel, egészséges szokások kialakításával.

ikon

Írj nekünk a szervezes@ittesmosttarsulat.hu e-mail címre!

rEGGelem