Kapocs 2021

Kapocs – generációk színháza

céges csapatépítés

„Ezek a mai fiatalok!” „Mi ez a nyuggertempó?!” Ismerős mondatok?

Társadalmunkban számos előítélet él mind a fiatal, mind az idős emberekkel szemben.  A mai nyugdíjasok a Baby boom-korszakban születtek. Egyes szociológusok keményen dolgozó, tekintélytisztelő, megfelelni vágyó generációként jellemzik őket, más cikkek szerint épp a szabadságkeresés, elmélyülés iránti igény motiválja ezt a nemzedéket. Mindenesetre fiatalkoruk a szocializmusban, a rendszerváltozás előtti Magyarországon telt, egészen másfajta ingerek között, mint a digitális bennszülötteknek is nevezett Y és Z generációs ifjak mindennapjai.

A pandémia éveiben online térbe kényszerült az is, aki nem kívánkozott oda. Vajon miként hatott az emberi kapcsolatokra ez a jelenség? Skype, facetime, közös online filmnézés, vagy online kiállítás, színház… Mélyítette, vagy épp feltöltötte a generációs szakadékot a külvilág belsővé válása? Várjuk a történeteket és tapasztalatokat, építsünk együtt hidat!

 

Kapocs – generációk színháza programunkon egy 4+1 alkalmas workshop sorozatra invitálunk időseket és fiatalokat, ahol elsősorban az alkalmazott improvizáció és a drámapedagógia módszereivel zajlik a közös gondolkodás. Azaz mesélni és játszani fogunk!

Színházi előképzettség nem szükséges, a megszólított korosztályokból várunk bárkit, aki szívesen bontana le velünk együtt sztereotípiákat és nyitott megismerni új embereket. Mi az, ami közös bennünk? Különbözőségeinkkel hogyan gazdagíthatjuk egymás életét?

Hol?

Itt és Most Színház és Közösségi Tér, 1092 Budapest, Ráday utca 18.(bejárat az Erkel utca 15. felől, 12-es kapucsengő)

Kiknek?

  •       14-23 éves fiatalok
  •       60 év felettiek

VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY szükséges!

Mikor?

Workshopok: keddenként 16.00-18.00-ig az alábbi napokon: október 26., november 2., november 9., november 16.

Nyilvános záróesemény: november 26. 18.00

Jelentkezés:

A résztvevők számára a program ingyenes.

 Azokat a jelentkezőket várjuk, akik mind az 5 alkalmon jelen tudnak lenni, és rendelkeznek védettségi igazolvánnyal/ igazolni tudják, hogy megkapták a COVID 19 elleni védőoltást.

Jelentkezni regisztrációs felületen keresztül ITT lehet (https://forms.gle/M78avqXKXVQVjJZx8)!

A workshopokon fotók készülnek, amelyeket (válogatás után) az Itt és Most Társulat közzétehet online felületein.

Kérdés esetén a  szervezes@ittesmosttarsulat.hu email címen lehet keresni a kurzus vezetőit, Bán-Horváth Veronikát és Hollai-Heiser Annát.

 

A program Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának támogatásával jött létre. Első állomása 2020 januárjában egy intenzív projektnap volt, ami nagyban hozzájárult a worshopsorozat fejlesztéséhez.

ikon

HA KÉRDÉSED VAN, ÍRJ BÁTRAN A SZERVEZES@ITTESMOSTTARSULAT.HU CÍMRE!

Kapocs – Generációk színháza