ZéNó haladó kurzus

ZéNó Haladó improvizációs kurzus

Merítkezz meg az ‘itt-és-most’-ban, majd gondold tovább velünk imprós karriered!

Az Itt és Most Társulat haladó színpadi improvizációs képzést indít a 2019/20-as évadban. A képzés három, egyenként 9+1 alkalmas trimeszterből áll. A plusz 1 alkalom minden esetben nyilvános fellépést jelent.

Szövegbuborék piktogram

Kiknek szól?

Olyan, előképzettséggel rendelkező imprósoknak, akik szeretnék színpadon is megmutatni magukat. Olyanoknak, akik csoportot keresnek, amelyben játszhatnának. Azoknak, akik csoportot alakítanának, és jól jönne némi szakmai támogatás.

Mit kapsz tőlünk?

Az egyes trimeszterek során 3 dolgot járunk körül:

  1. Te ki vagy, hol tartasz az impróban és merre szeretnél tovább menni?
  2. Mi kik vagyunk, mit képviselünk az impróban és hogyan tudunk segíteni Neked abban, hogy tovább menj az utadon?
  3. Melyek azok az imprós színpadi formák, amikben szívesen kipróbálnád magad?

…igen, és még mit kapsz tőlünk?
A 3 trimeszter, azaz 8 hónap után a végzős csoportnak lehetőséget kívánunk nyújtani a folytatásra. Mindazoknak, akik szeretnék tovább vinni a velük együtt végzettekkel a színpadi munkát, lehetőségük lesz arra, hogy az Itt és Most Társulat mentorálása mellett rendszeresen előadásokat játszanak.

ZeNo-halado-impro-kurzus-itt-es-most-tarsulat-01

Filozófia

Az emberi jellem ezerszínű. A bennünk lakozó történetek száma végtelen. Az improvizáció segítségével az ‘itt és most’-ban tudjuk őket színpadra vinni. Az impróban egyszerre vagy író, rendező, dramaturg és színész – igen, ugyanabban a szent pillanatban! És hasznos, ha tudod: mindre képes vagy a megfelelő eszközök birtokában.

A tréningsorozat szakmai vezetői: Varju Nándor, drámatanár, tréner, az Itt és Most Társulat szakmai vezetője és Győri Zoltán, tréner, coach, társasjáték -tervező, az Itt és Most Társulat impró színésze.

Győri Zoltán

Tréner, coach, társasjáték-tervező vagyok, és ötödik éve foglalkozom szakmai szinten improvizációval, így a játék az életem szerves része. Szerintem az impró legszuperebb lehetősége hogy megtanít: bárki is vagy – tökéletesen “elég vagy” ahhoz, hogy elkezdd és játssz és a színpadi lét legnagyobb kihívása, hogy ezt el is hidd magadról. Óráimon ezt a színészi mentalitást a hosszabb jelenetekre épülő improvizáción keresztül tanítom.

Varju Nándor

11 éve foglalkozom impróval, az életem része. Tanultam itthon és külföldön, Chicagotól Varsóig. Sokaktól sokféle megközelítést. Alakítgatom a magam stílusát, amit “szelíd impró”-nak neveztem el. Alapja egyfajta totális elfogadás, illetve komplett színpadi jelenlét, ami azt mondja, hogy minden partner, minden helyzet játszható a végtelenbe és tovább, amíg a fények ki nem húnynak.

Kurzusidőpontok és helyszín

Azt gondoljuk, személyesen is szeretnéd megtapasztalni, hogy kik vagyunk, milyen a stílusunk, illetve, hogy milyen képzésre köteleződsz el. Betekintő alkalmaink – szeptember 4-én és 11-én, szerdán 18.30-21.00 között – lehetőséget nyújtanak rá, hogy személyesen is megismerkedj velünk. A Betekintő(kö)n való részvétel díja alkalmanként 2000 HUF. Személyenként egy Betekintő árát beszámítjuk a kurzusdíjba!

Az első trimeszter időpontjai az alábbiak szerint alakulnak.
Tréning alkalmak szerdánként:
Szeptember 18., 25.
Október 2., 9., 16., 30.
November 6., 13., 20., 27.

Helyszín: Itt és Most Közösségi Tér, 1092 Budapest, Ráday utca 18. (Bejárat az Erkel utca 15. felől)
A foglalkozások 18.30-21.00-ig tartanak.

Milyen költségei vannak a kurzusnak?

A kurzus 10 alkalmas, ára 45.000 Ft. Jelentkezésed a teljes kurzusdíj befizetésével válik érvényessé.
A csoport legalább 8 fő jelentkezése esetén indul el.

Jelentkezés

Igen, van
Nem, nincs