Intenzív imprós hétvége az Itt és Most Társulattal

Intenzív imprós hétvége az Itt és Most Társulattal

2022. augusztus 12-14.

Az Itt és Most Társulat 2022 augusztusi intenzív hétvégi impró workshop plakátja.

Mi, az Itt és Most Társulatban maximálisan hiszünk az impró személyiség- és közösségépítő hatásában – ezért játszunk rendszeresen előadásokat és szervezünk tréningeket azoknak, akik fejleszteni szeretnék magukat. Ezért 2022 augusztusában egy intenzív imprós hétvégét tartunk az Itt és Most Közösségi Térben!

Kiknek szól?

Mindenkit nagy szeretettel várunk, aki intenzív imprós élményekre vágyik.

Ne tántorítson el, ha sosem foglalkoztál még ilyesmivel, és az se, ha feketeöves imprós vagy – itt a helyed! Az Itt és Most Társulat trénerei megtalálják azokat a gyakorlatokat, amelyek a tudásszintednek leginkább megfelelőek.

Miről szól ez az intenzív hétvégi workshop?

Az impróval töltött évek alatt mindannyian kiválasztjuk kedvenc témáinkat, majd specializálódunk, saját gyakorlatokat fejlesztünk. 2 és fél napos műhelymunkánk során trénereink imprós szakterületükre kalauzolnak el minden érdeklődőt, szem előtt tartva a résztvevők tudásszintjét. 

Hogy épül fel a szakmai program?

A hétvége során 5 tematikus tréningen vehetsz részt 5 nagyon különböző témában, ráadásul szombat este még Tandem című előadásunkat is végig izgulhatod!

Péntek délután 18:00-kor indul a tábor az első tréninggel, majd szombaton és vasárnap 9:30-tól 17:00-ig tart a program.

Ami biztosan lesz:

  • intenzív impróélmény
  • 5×3 óra tematikus tréning
  • 5 trénerrel dolgoztok
  • Tandem előadás
  • korlátlan fogyasztás a büfében

Bán-Horváth Veronika

Hősöm

A mesehősök jó imprósok. Nem szaladnak el, ha kalandra hívják őket, nekivágnak az ismeretlennek. A jelenben léteznek, meghallják a gyümölcstől roskadozó almafa panaszát, nem restek megrázni, könnyíteni a terhén. Céljuk nem homályosítja el a látásukat, arra reagálnak, ami éppen akkor, éppen ott történik velük. Mit tanulhatunk tőlük? Ezen a tréningen mesebeli figurákból kiindulva mélyedünk bele a karakterépítésbe, megvizsgáljuk a választott hősöket kívül-belül. Bajba keveredve analóg helyzeteket keresünk, és fejlesztjük magunkban az empátia és több nézőpontú gondolkodás képességét.

Gregus László

Megmozdulok, tehát vagyok

Az improvizációban sokszor találkozhatunk a „beszélő fejek” jelenségével, amikor csak állunk egymással szemben, és beszélünk, beszélünk, beszélünk. Pedig ha meg tudunk mozdulni, nagyon sok mindent kifejezhetünk a testünkön, a mozdulatainkon, a tér használatán keresztül is.

Hogyan használhatom a testemet, a mozdulataimat karakterépítéshez, egy jelenet színesítéséhez? Mekkora terünk van? Mennyi mindent fejezhet ki egy egyszerű mozdulat?

A tréning alatt ezekre a kérdésekre is keressük a választ.

Janó Anna

Szeretet, idő, halál.

 

Ez a három dolog köt össze minden egyes embert a földön.
Szeretetre vágyunk, több időt szeretnénk, félünk a haláltól.
Amikor ezt a három dolgot vesszük alapul, a karakterépítés során, készen állunk komolyabb történetekre. Egynek a hiánya is, változtat a történeten, és a karakteren.
Több izgalmas utat igyekszem mutatni minden imprót szerető embernek, aki játékra hívná azokat a dolgokat amik összekötnek minket.

Szőke Gábor

Gy.I.R – Gyerek, idős, részeg.

Amikor ezek a karakterek jelennek meg a színpadon, “bajba” kerülhetünk, hiszen nem vagyunk már gyerekek, még nem vagyunk idősek, és nem is részegen lépünk a színpadra. Hogyan tudjuk akkor mégis hitelesen megjeleníteni őket? Mi van a sztereotípiákon túl?

Mi az a határ, amit átlépve a karakter már csak egy eltúlzott karikatúra? Mik azok a legkisebb eszközök, amikkel már megjeleníthetjük ezeket a karaktereket?

Varju Nándor

Bolhából elefántot

Az imprójelenetek vágyják a fókuszt. A színpadon mind arra törekszünk, hogy a jeleneteinknek legyen értelme, miértje, tétje. Hogy a néző is, a játszók is tudják, hogy miért játsszák, miért nézik az adott jelenetet. Sűrű jelenethez hasznos, ha hamar rátalálunk a csapásra, ami visz miket mélyen a jelenetbe. Ez a csapás a fókusz. S hogy mi lehet a jelenet fókusza? Gyakorlatilag bármi, ami az adott pillanatban a játszókat érdekli. Egy csintalan, homlokba hulló tincs, egy álmos reggeli tekintet vagy épp egy megfakult emlék nagymami trükkösmákos sütijéről. Fontos az, ami nekünk itt és most fontos.

A 3 óra alatt azt keressük majd, hogyan lehet a legapróbb mozzanatokból is emberi történeteket kreálni.

Házikó piktogram

Időpont és helyszín

Időpont: 2022. augusztus 12-14. (péntek-vasárnap)

Helyszín: Itt és Most Közösségi Tér, Ráday utca 18. fsz/4. (bejárat az Erkel utca 15. felől, 12-es kapucsengő)

 

Milyen költségei vannak a kurzusnak?

Tervezett költség: 45.000 HUF, mely tartalmaz egy belépőt a szombat esti Tandem előadásra, illetve korlátlan fogyasztást a büfében

Információ: szervezes@ittesmosttarsulat.hu

Jelentkezési határidő: 2022.07.25.

Részvételi díj befizetésének határideje: 2022.08.01. Jelentkezésed a díj befizetésével válik érvényessé.

Jelentkezés: küldj emailt a szervezes@ittesmosttarsulat.hu email címre, „Augusztusi intenzív imprós hétvége” tárggyal.

Írj rólunk véleményt : )

Jártál már nálunk? Részt vettél egy előadáson? Az Itt és Most Impró Akadémia tagja vagy? Egy céges rendezvény során találkoztál velünk?

Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, légy hírvivő nagykövetünk, kattints a gombra és írj véleményt rólunk a Google-on. Köszönjük!

Gondolat felhő piktogram