No! Az van, hogy 2 hét múlva beindul a buli nagyban és meg kezdődik az igazán nagy forgatás addig még kicsit chill van tudunk aludni is meg van egy kis üresjáratunk is napközben vagy is hát volt egészen máig…

Ugyanis ma elkezdtek bedobálni különböző feladatokhoz a jelenlegi pozimon belül de akkor tisztázzuk mit is csinálok ezen a forgatáson…

COVID MARSALL – Istenem de szarul hangzik ez de hát ez van.


Ugye jött a Covid19 és minden megállt, a cégünk, a filmipar, a vendéglátás meg még rengeteg minden…
Nos a filmipar újra indult mivel Magyarországon elég jók a lehetőségek egy film megvalósításához (kereslet az meg ugye azért van rendesen a filmekre / sorozatokra / reklámokra) de a COVID az mindenhol nehezített pályát jelent és ez egy filmes produkcióban is megmutatkozik.

Mit is jelent ez pontosan?
Röviden: heti 1, 3 vagy 5 Covid tesztet (attól függ mennyire vagy közel a forgató crewhoz) minden reggel egy kötelezően kitöltendő kérdőívet, egy induction ( 1. napon egy bevezetés a jelenlegi helyzetről és az érvényben lévő szabályokról) egy extra beléptetési pontot ahol ez mind ellenőrizve van.
Kötelező maszk viselés, 2,5 óránk ként cserélni kell a maszkot és nem játszik a textil maszk csak az orvosi maszkokat lehet használni. Kézfertőtlenítés all the time. Külön kis piros háromszögekkel jelzik a potenciális vírus terjedési pontokat (kilincs, villanykapcsoló, stb.) mellé kihelyezve egy kézfertőtlenítő adagoló spotot.
Mellékhatások:
Lassabb bejutás, feszültebb emberek, lassabb forgatás.
Több idő, több pénz, több türelem. És hát itt megy a pénz elég rendesen

Jelenleg kb 800-an vagyunk de ez csak átmeneti kb 1,5 hét és olyan 1500-2000 ember fog dolgozni egy napon a produkcióban.

Akkor ezt még egyszer: 1500-2000 ember / nap az nem, hogy gombócból de mindenből sok (kivéve órabérből)

Bocs kicsit elkalandoztam mert folyamatosan lenyűgöz ez a monumentalitás ami erre az iparra jellemző.

Szóval mit csinál egy COVID MARSALL?
Beléptetésnél ellenőriz, google sheeteket böngész, embereket enged be a produkcióra meg a COVID tesztre, maszkokat osztogat, testhőmérsékletet mér… ilyenek.
Feladata, hogy a rendelkezésére álló eszközök segítségével megpróbálja kint tartani a potenciális hordozókat.

Erről eszembe jut az amikor a főnököm felhívott ezzel a munkával és azt mondta:

Ilyen közel még sosem voltál hollywoodhoz és ilyen távol még sosem voltál a filmezéstől.

Ezzel a gondolattal zárnám is ezt a beszámolót hamarosan újra jelentkezem!
Addig is: Pacsi